Gode råd om maling

Vi er altid klar med gode råd, så du skal bare ringe til os på

TLF. 66 18 47 17

eller sende os en mail, så skal vi gøre alt hvad vi kan for at hjælpe dig.

 

webmaling.dk

 

Herunder har vi lavet et par gode link med råd og vejledning om produkter og farvevalg.

Ønsker du at lege lidt med farverne og finde den helt rigtige farve til dit hus eller stue, så kan du prøve

dette link til Jotun Farvevælger, hvor du kan lægge farver på dit eget hus.

 

 FARVEVÆLGER TRYK HER

 

Ønsker du at få gode råd til malerarbejdet kan du finde en masse gode tip på

GODE MALERTIPS INDENDØRS TRYK HER

GODE MALERTIPS UDENDØRS TRYK HER

 

 

 

 

 Facademaling            Jotun Maling       

 

 Træbeskyttelse           Friedberg

                                                 Pensler                       

 

 

 

 

 

 

På ovenstående links kan du finde mange gode råd om maling til både indendørs og udendørs.

 

Generelt gælder det, når man skal male, at sikre sig at bunden er i orden. Malingen holder ikke bedre end bunden tillader det, uanset om det er facaden, køkkenet eller sommerhuset der skal males. Det er VIGTIGT at have en bund der er bæredygtig. Sørg for at du har en ren bund og at der ikke sidder gammelt løs maling. Maler du på en snavset bund, vil malingen hænge fast i løs snavs, og ikke i fast underlag og der er stor risiko for afskaldning.

 

Udendørs.

Udendørs facademaling, gælder det om i første omgang at sikre sig at det gamle maling sidder fast. Gør det ikke det, skal det skrabes væk. Der kan også være puds der sidder løst, det skal også fjernes inden du går i gang med malerarbejdet. Når alt det løse er fjernet, kan der være behov for at pletspartle. Er det puds, så gør du det nemmest med husrep fra Polyfilla, den er lige til at røre op i vand, og klar til brug. Derefter skal du sikre dig at facaden er ren og fri for alger, rens med algerens hvor der er grønalger, og vask evt. hele facaden med en gang grundrens, skyl facaden af med en haveslange bag efter, så er du sikker på at du har en ordentlig ren bund at male på, og det kan spare dig for mange ærgelser, og give flere års længere levetid til facademalingen. Når den evt. spartling af gennemtør, skal der alt afhængig af den type facademaling du afslutter med, evt. grundes på de steder de er sugende, og det er bl.a. der hvor du har spartlet. Så er der kun at være sikker på at facaden er tør, og så er den klar til malerbehandlingen. Du skal være klar over at visse typer facademaling kan ætse glas, feks. silikatmaling laver matte pletter på vinduet hvis du stænker med maling der, så der skal du være ekstra omhyggelig med afdækningen.

 

Hvis det er træværket du skal igang med, gælder de fleste af samme regler som facademaling. Sørg for at alt løs træbeskyttelse er fjrnet, og vask alt træværket godt i grundrens og derefter med rent vand, og er der alger på træet, skal det fjernes med algefjerner, så har du en ren og bæredygtig bund. Er der større arealer med bart træ, eller gammelt sugende træværk skal du grunde det med Visir grundingsolie. Hver altid opmærksom på om der er rådent træværk der skal skiftes inden du går i gang. Mal to gange med den afsluttende træbeskyttelse, det giver den rigtige lagtykkelse, så malingen kan arbejde sammen med træet, er overfladen for tynd, vil den nemmere sprække når træet arbejder, så kommer der fugt og vand ind under malingen, og der er stor risiko for en evt. afskaldning. Hver ekstra opmærksom hvis det er vinduerne der skal males, det kritiske punkt er altid bundlisten på vinduerne, da det selvfølgeligt er der der er mest vand og sol. Tjek at der ikke er råd i bundlisten før du begynder at male, og sørg for at fjerne alt løst maling inden du derefter grunder med visir grundingsolie, for at hjælpe til med at råd og svamp ikke formere sig. Mal så mindst to gange med vinduesmalingen, så du opnår den rigtig tykkelse på slutlaget, det gør som på alt andet træ udendørs, at malingen bedre kan arbejde med træet.

 

Indendørs.

 

Når man er indendørs, er det helt andre krav man stiller til sin maling. Indendørs er det hårdhed, dækkeevne og vaskbarhed man går mest op i. Mange ser på en kavlitetsmaling som en maling der bare dækker godt, men det er absolut ikke det eneste der kendetegner en god maling. En vægmaling i fx glans 10, kan sagtens være mere eller mindre vaskbar, det afhænger meget af hvor hård overfladen er når malingen er hærdet igennem. Køber du en rigtig billig vægmaling, vil du opleve at du for det første skal male op til fem eller seks gange før du opnår den ønskede dækkraft, hvor du med en kvalitetsmaling måske kan nøjes med et eller to lag, allerede der er idéen med billig maling væk. Men når malingen er tør og hærdet, har du den største forskel på kvalitet, og billigt, den billige vil nærmest smitte af hvis du kommer med en våd klu, hvor kvaliteten kan vaskes med en gan grundrens uden at tage skade, og det gør en meget stor forskel.

 

Skal du igang med at male træ indendørs, som paneler, køkkenlåger, eller måske et møbel, skal du starte med at få det vasket af i grundrens så du er sikker på at det er fedtfrit. Ingen fedtet overflade er god at male på, og malingen vil aldrig hæfte optimalt. Har du nyt rår træ, skal du grunde med en hæftegrunder, og så afslutter du med to lag acrylmaling i den farve du ønsker. Lady interiør 40 er en helt normal akrylmaling, hvor i mod Lady Supreme er en vandfortyndbar oliemaling. Supreme giver en fantastisk hård overflade, og flyder utroligt godt sammen, og da det er en vandfortyndbar maling, gulner den minimalt i forhold til en oliemaling. Vigtet er, at når du maler med akrylmaling skal du bruge en syntetisk pensel, mod en naturbørste når det gælder oliemaling.